Zeshonderdste starterslening in Helmond uitgereikt

juli 5th, 2013 by admin

De starterslening in Helmond is een groot succes. Het is een van de maatregelen die de gemeente Helmond inzet om de woningmarkt positief te beïnvloeden. Deze week is, zeven jaar na de invoering, de 600e starterslening uitgereikt. Helmond is hiermee een van de gemeentes met de meeste startersleningen in heel Nederland. De heer E. Verheijden heeft een symbolische cheque en een waardebon voor de inrichting van zijn nieuwe huis ontvangen. Deze 600e starterslening is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van
Meerderemakelaars.nl

De lening stimuleert starters om in Helmond een woning te kopen. Circa een derde van de bestaande woningen in Helmond die de afgelopen jaren verkocht zijn, is gefinancierd met behulp van een starterslening. Bij nieuwbouwwoningen is dit zelfs de helft. Het gaat hier vooral om één- en tweepersoonshuishoudens. Daarnaast blijkt dat ongeveer een kwart van de leningen verstrekt is aan mensen die vanuit elders naar Helmond verhuizen. Vanaf half december 2012 is Pieter van der Straten actief met zijn concept meerderemakelaars. nl: een franchiseorganisatie die hij landelijk uit gaat rollen, maar is gestart in ”zijn” stad Helmond. Belangrijk onderdeel van dit concept is dat bij iedere verkoop een gedeelte van de omzet wordt gebruikt om de financiering van zoveel mogelijk startersleningen te bekostigen, dit geheel op eigen initiatief van meerderemakelaars.nl. De gemeente Helmond juicht als eerste dit initiatief van harte toe en hoopt dat zoveel mogelijk gemeenten en makelaars volgen, zodat Meerderemakelaars.nl een breed draagvlak krijgt.
Meer informatie over de starterslening en de andere woonsubsidies is te vinden op www.helmond.nl/woonsubsidies of telefonisch via het centrale telefoonnummer van de gemeente, tel. 140492.

helmond

Comments are closed.