ITEM TONEN


Gegevens woning:
Adres: Frans Joseph van Thielpark 148 , 5707 BZ, HELMOND
Soort woning: Appartement
Vraagprijs: VERKOCHT
Bouwjaar: 1999
Oppervlakte perceel: 100
Inhoud: 365
Woonoppervlakte : 130
Aantal Kamers: 4
Aantal slaapkamers: 2
Aantal badkamers: 1
Garage: ja
Kelder: ja
Terras: nee
Tuin: nee
Aantal garages: 1
Omschrijving:
Boscotondo
Boscotondo is een woon- en werkcomplex in het centrum van Helmond, dat in 2004 werd gebouwd op het voormalige Begemann terrein.
Het bestaat uit ongeveer 150 appartementen, een museum, een bioscoop,een café-restaurant, een parkeergarage en een bestuursgebouw, waarin de Helmondse raadszaal is gevestigd. Het fraaie complex is ontworpen door de Italiaanse architect Adolfo Natalini. Centraal in zijn ontwerp staat een rond bos vandaar de naam Boscotondo. Dit bos vormt het middelpunt van een groot open plein dat inmiddels een volwassen begint te krijgen. De bebouwing is rondom dit plein gesitueerd. Bijzonder was en is de mogelijkheid om midden in de stad ruimte te hebben voor een zo grootschalig complex. Luxueus wonen met direct om de hoek leuke restaurantjes, terrassen en een groot winkelaanbod. Deze unieke kans is op een fraaie wijze ingevuld!

In de kasteeltuin
Bijzonder aan de locatie van dit appartement is de ligging recht tegenover de kasteeltuin. Door de gunstige 2e woonlaag heeft u permanent zicht op de kasteeltuin zonder dat u aan privacy inboet (geen inkijk vanaf de straat). Het terras is met een glazenwand geheel afgescheiden zodat u ook hier ongestoord kunt genieten van het uitzicht en de verschillende activiteiten rondom kasteeltuin en het levendige centrum. Al pratend met een bewoner van het complex wordt snel duidelijk dat de zeer centrale ligging een grote rol speelt bij de keuze voor Boscotondo. Gezellige dorpse dagwinkels op de Steenweg en in het Combi-centrum aan de Mierloseweg waar ze u als klant nog echt kennen geven een bijzondere charme aan het wonen hier in Helmond. Er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van de aanwezige restaurantjes en terrassen die echt direct om de hoek liggen. En natuurlijk van de mooie dagelijkse wandelroute daar naar toe... De auto blijft veelal onaangeroerd staan in de veilige parkeerkelder.

Indeling appartement
Chique, markante entree aan de achterzijde via een bordes. Bellenplateau met videofoon. Representatieve ontvangsthal met trappenhuis en lift. Via de lift die loopt vanaf het niveau van de parkeerkelder (privé berging en privé parkeerplaats) gaat u naar de tweede woonlaag van het gebouw. Aan de keurig afgewerkte hal grenzen slechts drie appartementen. De eigen hal is afgewerkt met een sfeervolle houten vloer welke drempelloos doorgelegd is in de gehele woning. Modern gastentoilet met wandcloset en fonteintje. Inpandige berging met opstelling van cv ketel en aansluitingen voor het witgoed. Deze ruimte is niet tegen een woon of slaapvertrek geplaatst voor minimale hinder.
Eyecatcher is de formidabele woonkamer waarbij de parketvloer het gevoel van ruimte nog eens versterkt. Een mooie open ruimte waarbij de half-open keuken slim is geïntegreerd. Deze is in 2009 compleet vernieuwd naar de laatste modetrends met Jetstone Botticini composiet werkblad en natuurlijk voorzien van alle inbouwapparatuur: Neff vaatwasser; Neff rvs oven/magnetron; Neff glaskeramische kookplaat; Neff koelvriescombinatie en Atag afzuigkap. Er is gekozen voor een module opstelling met wandmodule en tweede lagere module met extra barfunctie als afscheiding naar de living. De dichte loggia is een praktische koelere “buitenruimte” en echt een extra vertrek. Je kunt via hier binnendoor van de ouderslaapkamer naar de living. De woning heeft twee slaapkamers waarbij de grote slaapkamer rustig aan het einde van de gang is gelegen. Een mooie grote slaapkamer met volop loopruimte langs en achter het bed en tevens ruimte voor een wandvullende garderobekast. De consequent toegepaste parketvloer zorgt voor eenheid en sfeer in alle ruimtes. Bij de volledige restyling in 2009 zijn tevens alle sanitaire voorzieningen aangepakt. Bovendien is het pand volledig van airco voorzien. De badkamer is nu voorzien van een moderne inloopdouche, ligbad en modieus badmeubel.

Algemeen
• Inhoud circa 365 m3. Woonoppervlak circa 130 m2.
• Fietsenberging en eigen parkeerplaats in de onder het complex gelegen parkeerkelder.
• De parkeerkelder heeft een eigen, brede toegang vanuit de zijde van de Eikendreef.
• Geheel gemoderniseerd en hoogwaardig afgewerkt met nieuwe keukeninrichting; badkamer; toiletruimte; vloer-en wand afwerkingen.
• Loggia semi-permanent dicht gemaakt waardoor ook in de koudere perioden deze “buitenruimte” optimaal gebruikt kan worden.
• Servicekosten: € 185,-- per maand. (appartement, berging en parkeerplaats)
• ‘s Avonds wordt het kasteel fraai aangelicht wat vanuit het appartement een bijzonder fraai plaatje oplevert.
• Kom eens proeven van de sfeer en ontdek het vele goede wat deze bijzondere locatie in Helmond aan wooncomfort en naaste voorzieningen voor u te bieden heeft.Plattegronden