ITEM TONEN


Gegevens woning:
Adres: Kerkstraat 18 , 5371 PW, RAVENSTEIN
Soort woning: Zonder woonst
Vraagprijs: VERKOCHT
Bouwjaar: 1886
Oppervlakte perceel: 2273
Inhoud: 1450
Woonoppervlakte : 434
Aantal Kamers: 12
Aantal slaapkamers: 6
Aantal badkamers: 1
Garage: ja
Kelder: ja
Terras: ja
Tuin: ja
Aantal garages: 1
Omschrijving:
Woning:
Het object betreft een voormalige pastorie uit 1886, die vroeger in verbinding stond met de kleine, ernaast gelegen kerk. Aan de andere kant van het huis staat de vroegere basisschool. Tot zestig jaar geleden woonde in de pastorie de pastoor. In de twintig jaar daarop volgend huurde tweemaal een schoolhoofd met zijn gezin het huis van de kerk. De huidige bewoners woonden in Eindhoven en zochten ruim veertig jaar geleden een oude, bijzondere woning op een rustige plek. Toen de pastorie te koop werd aangeboden, vonden ze het een unieke mogelijkheid; beschut wonen, in een dorp en toch in de buurt van een grote stad. De nieuwe heer des huizes was bouwkundige en kon zijn hart hier ophalen om het pand mooi te maken.
De basis van de woning is goed, dus konden de bewoners in de loop van de jaren de woning verbeteren en naar eigen smaak inrichten.
Het huis kreeg aansluiting op de riolering, de elektriciteit is vernieuwd, de oliestook is vervangen door gasverwarming (CV uit 2007), alle vloeren zijn in orde gemaakt, alle kamers zijn in ere hersteld (stucwerk met behoud van originele ornamenten), de kamers op de eerste verdieping zijn allemaal vergroot door de bergruimte van iedere kamer erbij te trekken, er is een nieuwe trapopgang gemaakt, er zijn badkamers gemaakt en op zolder is een extra kamer gemaakt. Daar waar nodig zijn de ramen vervangen, beneden zijn dubbele ramen aangebracht.
De tuin is verfraaid met nieuwe aanplant en van oude bouwmaterialen zijn tuinmuren en een tuinhuis gemaakt, kortom het hele huis is opgeknapt en in goede staat.

Locatie:
De riante woning is gelegen op een royaal perceel, tussen de kerk en de school in, aan de kernrand van Overlangel. De directe omgeving kenmerkt zich door kerk,voetbalvelden en school in prachtige natuur, akkers, weilanden, uiterwaarden, dijken en de Maas.

Overlangel maakte sinds 1810 deel uit van de gemeente Herpen. In 1941 is deze gemeente geannexeerd door de gemeente Ravenstein. Deze is op haar beurt in 2003 opgegaan in de gemeente Oss.
Overlangel bevond zich tot 1938 aan de Maas. De meander werd echter afgesneden en sindsdien ligt de plaats tegenover een uiterwaardengebied dat eens Gelders was en sinds 1958 tot de provincie Noord- Brabant behoort. Hier ligt het nieuwe natuurgebied Keent. Ten zuidwesten van Overlangel liggen enkele poelen en wielen in en aan de Hertogswetering.Indeling:
Begane grond:
Entree, hal, studeerkamer, zitkamer, woonkamer, woonkeuken, kelder, toilet, bijkeuken en garage.

Overdekte entree, hal met authentieke marmeren vloer, plafond met ornamenten en stucwerkwanden. De hal verbindt alle woonruimten in het huis.

De studeerkamer is afgewerkt met behang op de wanden. Deze ruimte is uitstekend te gebruiken als hobbyruimte of als kantoor / praktijkruimte voor een aan huis gebonden beroep.

De royale zitkamer is voorzien van een schitterende eiken vloer. Deze kamer heeft een stucwerk wand- en plafondafwerking, een vaste kastenwand, prachtige glas-in-lood-ramen. Tevens is er in deze kamer een autentieke schoorsteenmantel.

De woonkamer is net als de zitkamer voorzien van de originele eiken vloer en een sfeervolle schouw met haardkachel.

De woonkeuken is voorzien van een hoekopgestelde keukeninrichting met een houten aanrechtblad en diverse apparatuur zoals een oven, gasfornuis, afzuigkap, vriezer en koelkast.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken en van hieruit tot de garage.
Boven de bijkeuken en de garage zijn nog bergzolders met een vaste trap bereikbaar. In de garage zijn verschillende vaste kasten aanwezig en een smeerkuil.

Eerste verdieping:
Overloop met vaste trap naar de zolder, 5 slaapkamers waarvan 1 met doucheruimte en de andere kamers met wastafel.
Alle kamers zijn voorzien van daglicht.

De geheel betegelde badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad, wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Op deze verdieping bevindt zich een overloop, een grote bergzolder en (zesde) slaapkamer.

Tuin:
Rondom de woning ligt een prachtige tuin met twee imposante beuken. Beide bomen zijn ongeveer 150 jaar oud (en dus beschermd).

Bijzonderheden:
Deze woning is een gemeentelijk monument.Plattegronden