ITEM TONEN


Gegevens woning:
Adres: Zomereik 10 , 5707 PB, HELMOND
Soort woning: Villa
Vraagprijs: VERKOCHT
Bouwjaar: 2011
Oppervlakte perceel: 1053
Inhoud: 2560
Woonoppervlakte : 645
Aantal Kamers: 17
Aantal slaapkamers: 7
Aantal badkamers: 3
Garage: ja
Kelder: ja
Terras: ja
Tuin: ja
Aantal garages: 1
Omschrijving:
OP TOPLOCATIE GELEGEN ENGELS LANDHUIS.
STIJLVOL KLASSIEK EN VOORZIEN VAN ALLE COMFORT. (AARDWARMTE SYSTEEM)

PERCEEL : 1053 M²
BOUWJAAR : 2011
AANVAARDING : IN OVERLEG.

VRAAGPRIJS: € 1.550.000,- K.K.

Indeling begane grond
De architect heeft hier fantastisch werk geleverd. De opdracht: ontwerp een Engels landhuis met mogelijkheid voor kantoor aan huis. Verder werd uitdrukkelijk gevraagd naar sfeer en grote ruimtes, maar met behoud van de menselijke maat. Opvallend als je rond het huis loopt is de variëteit in gevels en materiaalkeuze. Deze speelsheid vindt u ook terug in de indeling. Vanuit de centrale entree heeft u toegang tot alle leefvertrekken en ook tot de toren die net als vroeger als trappenhuis fungeert. Aan beide zijden van de hal een toiletruimte en verder een flinke garderobekast. De keuken en eetkamer zijn beiden zeer riant met vanaf hier tuindeuren naar het geplande terras bordes. In het ontwerp is uitgegaan van dubbele schuifdeuren met geïntegreerde kasten als afscheiding tussen eetkamer en keuken. Een leuk detail in de keuken is de diepe vensterbank die hierdoor als volwaardig zitje gebruikt kan worden. De salon is fijn privé gesitueerd aan de achterzijde met een doorloop naar een groot overdekt terras met buiten openhaard. In de wand tussen eetkamer en salon is voorzien in een openhaard. Aan de voorzijde links een mooie werkkamer. Rechts de bijkeuken met zijingang in een portiek en toegang tot de dubbele inpandige garage met fraaie hoevedeur. Alle leefruimtes zijn voorzien van vloerverwarming.

Indeling eerste verdieping
Via het fraaie trappenhuis komt u op de verdieping met hier een mooie lichte overloop met vide die doorloopt tot in de nok. Op de overloop zijn enkele muurkasten gepland. Aan de linkerzijde het slaapgedeelte van de kinderen met hier twee riante slaapkamers met daartussen een badkamer met inloopdouche en een separate toiletruimte. Aan de voorzijde een logeerkamer met dezelfde maatvoering als de hieronder gelegen werkkamer. De masterbedroom, met een bijzonder fraaie toegang is mooi geplaatst in het midden van het huis bij de vide. Middels openslaande deuren komt u in een fantastische slaapkamer met chique frans balkon en aansluitend uw eigen dressroom en zeer riante badkamer. Hier is voorzien in een vrijstaand ligbad, inloopdouche en toilet. Indeling en afwerking kan ook hier nog naar eigen wens geschieden.

Indeling tweede verdieping
De hoeveelheid aan bruikbare ruimte op de tweede verdieping overtreft de verwachting. Door de combinatie van de steile kap met het feit dat vanaf buitenaf niet zichtbaar is dat het huis in het midden een plat dak heeft is een enorme leefruimte gecreëerd. Aan de linkerzijde twee zeer mooie slaapkamers waarvan de centraal gelegen slaapkamer is uitgevoerd met een loggia van waaruit u prachtig wegkijkt over “de Groene Loper” tot aan de watertoren in de verte. Vanuit de overloop toegang tot de badkamer voor deze beide slaap-/logeerkamers. Hier aansluitingen voor inloopdouche, wastafel en wandcloset. De rechtervleugel op deze verdieping is opgedeeld in een bergzolder en technische ruimte. Vanuit de zolderruimte/berging is het platte dak bereikbaar boven op het huis. Hier worden geheel uit het zicht de zonnepanelen geplaatst!

Bijzonder
*De Aarle-Rixtelseweg is een weg in het noordwesten van de gemeente Helmond en wordt gezien als de ‘Goudkust’ in het zuidoosten van Noord-Brabant. De lange weg is bekend met name vanwege de vele textielfabrikanten die hier eens woonden. De lange laan vormt de verbinding tussen Helmond en het dorpje Aarle-Rixtel (gemeente: Laarbeek). Aan het begin van de weg ligt het park de Warande.
*Aan de prestigieuse Aarle-Rixtelseweg is begonnen met de aanleg van een villawijk in Engelse landhuisstijl. Bijzonder aan het plan “De Groene Loper” is de combinatie van de ligging omgeven door mooie natuur met toch het levendige stadscentrum onder handbereik.
*Hier heeft u de kans om bijna aan de rand van het bos met de golfbaan als buurman te wonen terwijl u en uw kinderen volop in het leven staan. De stad ligt bijna om de hoek en de route naar de stad zal de komende jaren alleen nog verfraaid worden. Binnen tien minuten wandelt u naar de gezelliige terrasjes en restaurants en niet te vergeten het fraaie nieuwe Speelhuis.
*De oudere Engelse landhuizen werden vaak in de loop der tientallen jaren vergroot en verbouwd waardoor verschillende bouwstijlen in deze huizen te herkennen zijn. Dit is ook het idee achter de uitwerking van deze bijzonder villa geweest.
*Het zal de argeloze voorbijganger niet direct opvallen maar een aandachtig kijker ontdekt telkens weer andere elementen in materiaalkeuze; materiaalgebruik en vorm.
*Vanaf elke zijde blijft het huis je verrassen!
*Aan de rechterbuitenzijde deels eikenhouten gevelbekleding die mooi aansluit bij het overdekte terras met buiten open haard.
*Onder de woning nog een volwaardige extra verdieping. Uitgangspunt bij het ontwerp was dat hier een volwaardige werkruimte gecreëerd moest kunnen worden. Aan de voorzijde en achterzijde daglichttoetreding waardoor beneden een prachtige, zeer riante kantoor/leefruimte gecreëerd is.
*Aan de rechterzijde in het souterrain een grote technische ruimte. Het landhuis is voorzien van een zeer moderne, zuinige verwarmingsinstallatie waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte (23 KW). Hierdoor liggen de vaste kosten van deze woning aanmerkelijk lager dan bij vergelijkbare woningen van dit niveau (elke ruimte is separaat te regelen).
*Bijkomend voordeel van dit systeem is dat het naast verwarmen in de zomer tevens kunt koelen.
*Voor warmwatervoorzieningen is een grote voorraadboiler geplaatst welke ook met aardwarmte gevoed wordt.
*Het hele huis is multifunctioneel in te delen: het zijn 4 volwaardige verdiepingen, sommige zou je als appartement in kunnen delen (gastenverblijf), het souterrain kan dienen als volledig kantoor, of als sport etage, inclusief zwembad, sauna en fitnessruimte.
*Het landhuis heeft een bruto inhoud van circa 2500 m3.
*De woning bevindt zich in afbouwfase. In de gemelde vraagprijs is inbegrepen een bedrag groot: € 300.000,-- voor afbouw.
*Uitgebreide brochure in boekvorm met visualisaties en plattegronden op aanvraag beschikbaar.Plattegronden